Siin viitasid ja kommenteerisid eksperdid ja EMSLi inimesed peamiselt 2009. aasta KOV valimiste kampaaniate vastavust heale valimistavale. Miks ja kuidas vabaühendused seoses valimistega veel teevad, loe www.ngo.ee/manifest. Tava rikkumisest anna teada info@ngo.ee, kampaania käib ju kogu aeg.

neljapäev, 15. oktoober 2009

Valimistava-teemalisi kajastusi meediast

Eilsetes-tänastes lehtedes on ilmunud mitmeid artikleid, kus käsitletakse hea valimistava järgimise teemasid:

Enn Soosaar kirjutab eilses Postimehe arvamusartiklis: "Olen mõelnud, mis juhtuks siis, kui mõni erakond läheks valimistele ilma enda kiitmiseta ja teiste laimamiseta. Ei mustaks vastaseid, ei kirjutaks oma arvele saavutusi, milles tema osa oli tühine või olematu, ei levitaks pooltõdesid ja lausvalesid, ei annaks lubadusi, millest on ette teada, et neid pole võimalik täita, ei mängiks tola." Loe edasi Postimehest!

Marek Reinaas ja Tarmu Tammerk jäid eile "Terevisioonis" eriarvamusele, kas poliitilist reklaami saab reguleerida seadusega või mitte. Marek ütles nii: "Minu siiras arvamus on, et enne kui hea tava kehtima hakkab, tuleks see kehtestada mingi nipiga riigi sunni jõul."

Tänane Postimees on valijatele abiks koostanud peibutuspartide tabeli, kus igaüks saab vaadata, kas üldse, millal, mis tingimustel või kuidas mõni kandideeriv minister, Riigikogu või europarlamendi liige plaanib kohaliku omavalitsuse töös kaasa lööma hakata. Uudiseid on ka Paldiskist, kus on kinni peetud kaks häälteostus kahtlustatavat isikut ning linnavõimud on kaevanud kohtusse kohaliku lehe poliitikute ja ametnike laimamise pärast. Andmekaitse inspektsioon uurib kuut juhtumit, kus inimesed on saanud koju soovimatut valimisreklaami.

Päevalehes kirjutab Ilona Martson Keskerakonna reklaamist, mis vastandab inimesi nende kodakondsuse põhjal.

Ja mitmetes maakonnalehtedes ilmub mu enda artikkel heast valimistavast, sama venekeelsena oli ka tänases Postimehes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar