Siin viitasid ja kommenteerisid eksperdid ja EMSLi inimesed peamiselt 2009. aasta KOV valimiste kampaaniate vastavust heale valimistavale. Miks ja kuidas vabaühendused seoses valimistega veel teevad, loe www.ngo.ee/manifest. Tava rikkumisest anna teada info@ngo.ee, kampaania käib ju kogu aeg.

reede, 16. oktoober 2009

Tänased lugemissoovitused

Postimehes kirjutab meie hea valimistava vaatleja Martin Kala oma tähelepanekutest: Huvide asemel panustatakse emotsioonidele.

Väitluskohtunik Liina Naaber-Kivisoo võtab kokku Eesti Väitlusseltsi online-debatid Tallinna poliitikutega postimees.ee-s - suurepärane algatus Väitlusseltsilt, toomaks valimisaruteludesse rohkem diskussiooni ja argumentatsiooni ning vähendama emotsioonide ja demagoogia osa nendes.

EPL vahendab Rein Taagepera intervjuud Kuku raadiole, kus ta arutleb negatiivsete kampaaniate üle, mis on ju jällegi üks hea tava punktidest - "Kui inimene võtab hoiaku, et valib ainult nende hulgast, kes räägivad teiste mustamise asemel endast, muudaks see ilmselt mõndagi," soovitab professor.

Kaks uudist toovad käsitlevad avaliku võimu vahendite ebaausat kasutamist erakondlikus valimiskampaanias. Postimees kirjutab Tallinna maksumaksjate raha eest välja antavast ajalehe Pealinn erinumbrist, mis avaldab Keskerakonna valimismanifesti ja ründab erakonna konkurente. Eesti Päevaleht kirjutab, et endale alluva ametniku oma kampaania huvides tööle rakendanud Toomas Vitsut pääseb puhta nahaga, sest menetluse selles asjas saaks algatada linnavolikogu kantselei juhataja, kes aga kuulub ise samuti Keskerakonda.

Päevaleht intervjueerib ka inimest, kes pakub interneti kaudu müügiks hääli, 350 krooni tükk, tingimise võimalusega. Politseiamet kommenteerib, et kuigi oma häält müügiks pakkuda pole keelatud, võib tegu olla kihutamisega õigusvastase teo toimepanemisele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar